Komen er dan toch flexwoningen op het Stadtmanterrein in Medemblik

MEDEMBLIK – Fons Deen, van voorheen supermarktketen Deen en van het vastgoedbedrijf achter Deen dat nu Baetland heet, heeft plannen om samen met De Woonschakel toch weer te gaan proberen om op het voormalig Stadtman terrein flexwoningen te mogen bouwen.

Eerder liet de gemeente Medemblik al weten dat het moeilijk zal gaan worden om op het terrein woningbouw toe te staan omdat het bestemmingsplan bedrijventerrein is en de geluidsdruk te hoog is. Maar met de huidig extreem tekort aan huizen willen beide partijen het nogmaals gaan proberen of Medemblik met een nieuwe wethouder, Jeroen Broeders, aan het roer of zij de gezichten nu wel de juiste kant op krijgen in Wognum.

Met de bouw van flexwoningen kunnen jongeren die al jaren op de wachtlijst staan toch voor een x-aantal jaren gaan huren. Over hoeveel appartementen de plannen spreken is niet duidelijk en ook niet wanneer Baetland en De Woonschakel met de plannen naar de gemeente gaan om alles rond te krijgen qua vergunningen en bestemmingsplan.

Loading