Vlaggenist Strandvogels beïnvloede voorsprong van Always Forward voor rust.

ONDERDIJK – “Die gasten hebben een grote balsnelheid en zijn ook veel bewegelijker dan wij”, aldus Martin Glim trainer-coach van Strandvogels. En voor rust had hij daar gelijk in. Normaal staan Chris Buis en Daimy Mac Donald niet in de basis, maar wat ontplooide zij zich als snelle bewegelijke aanvallers. Dit resulteerde zich al in de 5e minuut. Chris Buis werd vanuit de verdediging goed aangespeeld en zijn pass was op maat op Daimy Mac Donald. 1-0. Nog geen minuut later de identieke situatie. Opnieuw Chris Buis en eenzelfde pass op Daimy Mac Donald. 2-0. Maar nee daar stak de assistent van de scheidsrechter Kaarsenmaker een vlaggenstokje voor. Onterecht buitenspel.

Een verslag van Bert Putters

Always Forward bleef maar drukken op het doel van Strandvogels die niet wisten waar zij het zoeken moesten. Ook Joost Ruttenberg ging zich bemoeien met de aanval en was ook vaak op links te vinden. Maar Edwin Hoogland geholpen door zijn medespelers op de doellijn, hield Always Forward van een doelpunt af. Spelers, coach en ook het Always Forward publiek werden er soms moedeloos van dat bij elke aanval werd afgevlagd. Het laatste kwam Strandvogels duur te staan. Scheidsrechter Jordy Wals uit de Rijp proefde ook dat het niet goed zat. Strandvogels had weinig op de helft van Always Forward in te brokkelen. Schoten van Tim Broeders gingen naast en over.

Tegen de rust kreeg Strandvogels buiten het strafschopgebied een vrije schop. Gerald Broederz postte zich achter de bal en schoot keihard in en Tristan Detmers de doelman van Always Forward had het nakijken. 1-1. Volkomen tegen de verhouding in. Tot dan toe had Detmers weinig te doen gehad.

Na rust een ontketenend Strandvogels maar nu was Detmers goed op zijn post. Niet veel later schoot Joost Ruttenberg de 2-1 binnen. Strandvogels gaf zich niet gewonnen en een keihard schot van Gerald Broederz wet bekwaam gestopt door doelman Detmers. Ook de 3-1 was voor Joost Rutteberg. Omdat opnieuw de vlaggenist van Strandvogels onjuist besliste, werd Always Forward weerhouden de voorsprong te vergroten. De scheidsrechter voelde zich in de maling genomen en liep nu goed met elke aanval mee.

Toch ging hij in de fout bij het 4e doelpunt van Always Forward. Joost Ruttenberg stond op het moment van schieten buitenspel. Toen hij bal in zijn bezit kreeg schijnbaar niet meer. De vlaggenist van Strandvogels vlagde nu correct toen Ruttenberg aanraakte. Maar ja gezien het voorgaande liet scheidsrechter Jordy Wals doorspelen. De assist op invaller Danilo van der Woude werd goed afgerond. 4-1. Dat Tommy de Weerd (Stond niet in de basis) en Patrick Tap 5-1 en 6-1 maakten was voor de statistieken. Edigio Oude Groen had op dat moment de hele bank behalve de reservedoelman het veld ingestuurd.

De 6-1 was wel goed voor de stand en bovenste plaats in de 3e klasse A. Volgende week VVS´46 uit. “Als wij die winnen doe ik een tientje in de pot”, zei een gelukkige Edigio Oude Groen na afloop. “Toen wij hem tartte dat Chris Buis wel een basisplaats heeft verdiend”, lieten wij Chris blozen na afloop. “Zij gaan voor het kampioenschap”, zei trainer Martin Glim na afloop.