Update: HVC: “Voorstel termijn bedrag is om te zorgen dat klanten niet hoeven bij te betalen”

MEDEMBLIK – HVC Energie verstuurde net voor het weekend aan haar klanten de nieuwe voorstellen voor de maandtarieven voor gas en elektra en bij velen zorgde dat voor veel schrikreacties Sommigen klanten kregen een voorstel om tot wel 8x meer te betalen per maand waardoor ze tussen de 750 en 1000 euro per maand moeten gaan betalen.

Klanten van HVC Energie die afgelopen weekend probeerden om hun maandbedrag weer lager te zetten kregen te zien dat dit nu niet mogelijk was. Of de website overbelast was of dat HVC het tijdelijk had uitgeschakeld is niet duidelijk. De website werkt sinds vanochtend wel weer maar kunnen de klanten hun maandtarief nog steeds niet aanpassen. De klantenservice van HVC laat weten het vanmiddag of anders morgen nog eens te proberen. De systemen zijn overbelast

Update: In een reactie zegt Joris Obbens van HVC Energie: “Vanuit het energierapport krijgen klanten een termijnbedrag voorgesteld waarmee zij geen bijbetaling krijgen op hun jaarnota. De klant kan hiermee akkoord gaan of niet. Wij hebben zelf het termijnbedrag dus niet verhoogd.

Wij vinden het heel vervelend als klanten fors moeten bijbetalen en proberen altijd samen met de klanten naar een oplossing te zoeken. Overigens hoeft het grootste gedeelte van onze klanten helemaal niet bij te betalen. Zij krijgen geld terug of hun termijnbedrag is in lijn met hun verbruik.”

De Rijksoverheid komt voor de maanden november en december voor iedereen met een tegemoetkoming van 190 euro p/m. Vanaf 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond voor gas en elektra.

Lees ook: Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers.