Van de zomer inloopavond parallelweg N240/N239

MEDEMBLIK – De provincie Noord-Holland verwacht nog deze zomer een inloopavond te organiseren over de plannen van het doortrekken van de parallelweg N240 naar de N239 en de Wieringermeerpolder. Éen van de onderwerpen zal dan ook zijn de oversteekbaarheid van de Markerwaardweg ter hoogte van het Zwarte Pad in Opperdoes.

Lees ook: Hart voor Medemblik wil zo snel mogelijk oplossing oversteek Markerwaardweg – Opperdoezerpad

Eerder gaf de provincie Noord-Holland al aan dat het voor de provincie tegenwoordig niet meer wenselijk is om solidaire oversteekplaatsen te realiseren op 80km/u wegen, zeker nu op korte afstand een rotonde ligt naar de Almereweg in Opperdoes die wel voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. De provincie wil dan ook dit probleem op tafel leggen om een tijdelijke afsluiting van het Opperdoezerpad te bespreken en of het haalbaar zou zijn. De provincie wil hiermee in gesprek met de inwoners van Opperdoes en de gemeente Medemblik.

Het verlengen van de parallelweg naar de N239 en de Wieringermeer vraagt veel voorbereiding, zeker omdat er ook een 150kv hoogspanningskabel van Tennet ligt die verplaatst moet worden. Dit soort processen vraagt veel tijd en daarnaast moet de provincie Noord-Holland het ook nog eens worden over het aankopen van de gronden met de eigenaren van deze gronden.