Van bouwval naar woonhuis, ingestorte schuur Brakeweg Medemblik krijgt nieuwe bestemming

MEDEMBLIK –  De oude schuur bij de watermolen langs de Brakeweg bij Medemblik stelde al niet veel meer voor, vervallen tot een bouwval en de stormen van afgelopen februari zorgden ervoor dat een deel van de schuur is ingestort.

Maar er gloort nu een mooie toekomst voor de schuur, het gaat als alles lukt een woonbestemming krijgen en zal de schuur als een Phoenix herrijzen uit haar as als woonhuis. De schuur is al lange tijd eigendom van Louisa Heddes en daarvoor van haar vader. Het plan om van de schuur een woning te gaan maken stamt al uit 1984 toen haar vader de eerste plannen ging maken. Tien jaar geleden nam Louisa   het stokje over van haar vader omdat de schuur er niet beter op werd en zij op zoek was naar een woning.

Tegen RTV West-Friesland zegt Louisa Heddes: “De omgevingsvergunning en de ontwerpplannen zijn ingediend dus ik dacht al een aardig eindje op weg te zijn maar nu zijn we aan het soebatten over het landschapsinrichtingsplan en lijkt het erop dat we weer bij 0 beginnen. Wij willen o.a. een brug als inrit en zij (provincie en gemeente) niet, wij hadden bedacht de zonnepanelen tegen een klein dijkje op te plaatsen zij niet, wij hadden een aankleding van het perceel bedacht met diverse soorten grassen zij niet etc. nou en ga zo maar door.

Tekst loopt door onder de foto

De schuur is grotendeels ingestort (Foto aangeleverd)

De gemeente Medemblik moet als zij akkoord gaat om een woonbestemming op het perceel te geven het bestemmingsplan aanpassen naar wonen, maar nu staan nog niet alle gezichten van de partijen die moeten beslissen dezelfde kant op. Dit heeft consequenties voor de al gemaakte landschapsplan, deze moet weer worden aangepast met de hoop dat de partijen het dan wel goedkeuren. Krijgt het nieuwe plan de goedkeuring dan staat er weinig meer in de weg om de locatie de bestemming ‘wonen’ te gaan geven.

Tekst loopt door onder de foto

Er is niet veel meer van over van de schuur. (Foto aangeleverd)

Een boek schrijven

Ondertussen is Louisa Heddes 38 jaar verder, is de schuur ingestort en wacht zij nog steeds op de toestemming om te gaan bouwen. ,,Ik  kan er een boek van schrijven onderhand…maar goed we strijden verder. Het is dus ook zeker niet zo dat we niet dat schuurtje graag laten instorten, sterker nog ik zou willen dat het plaatje (molen met schuur) behouden blijft. Maar op deze manier zie ik het somber in. Tegen de tijd dat ik een akkoord heb is het niet meer te betalen voor me. Hoe zat het ook al weer met al die politieke partijen? We zetten ons in voor woningbouw, versoepelingen regels bla bla bla..nou ik heb er nog even niets van gemerkt,” besluit Louisa Heddes.

Eén gedachte over “Van bouwval naar woonhuis, ingestorte schuur Brakeweg Medemblik krijgt nieuwe bestemming

Reacties zijn gesloten.