Share

SG De Dijk maakt kilometers voor Oekraïne, van Medemblik naar Kiev – 2025 km wordt er gelopen

MEDEMBLIK – Vandaag, woensdag 9 maart, zetten de leerlingen en werknemers van SG De Dijk hun beste beentje voor om samen 2025 kilometer te wandelen of fietsen voor de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Dit aantal kilometers is precies de afstand tussen Kiev en Medemblik en direct ook het streefbedrag wat de middelbare school hoopt op te halen voor het goede doel. Tegelijkertijd zamelt de school ook spullen in, die zij in samenwerking met de gemeente Medemblik naar Oekraïne laten brengen.

Fenna Koopman, docent bij SG De Dijk zegt hierover: “We merken dat de situatie in Oekraïne onze leerlingen enorm bezighoudt en dat we allemaal willen helpen. Toen we hoorden over de landelijk actie van Giro 555 en de actie van de gemeente Medemblik, hebben we direct een eigen SG De Dijk actie opgezet. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat we woensdag met de hele school kilometers gaan maken voor Oekraïne! Deze dag zijn de kinderen gedeeltelijk lesvrij en gaan we in totaal 2025 kilometer afleggen. Iedereen loopt of fietst zijn eigen aantal kilometers, waarbij we niet alleen geld inzamelen, maar ook spullen. Deze zullen we de komende dagen opslaan in ons gloednieuwe techniek lokaal.”

Inzamelactie
Van voedsel tot aan tenten, dekens en verbandtrommels. Alles is welkom, maar let wel, er wordt uitdrukkelijk gevraagd om levensredmiddelen. Met de gedachten dat vele handen licht werk maken, helpt de middelbare school aan de Admiraliteitsweg graag mee. Samen met de Facebook-groep www.facebook.com/medemblikhelptoekraine zamelen zij op school allerlei spullen in die later met één vrachtwagen naar het oorlogsgebied verstuurd zullen worden.

SG De Dijk in actie!
woensdag 9 maart
12.00 – 16.00 uur

Over SG De Dijk – Kleine school met grote mogelijkheden
De Dijk is een openbare middelbare school in Medemblik voor leerlingen met vmbo-, mavo, havo en vwo-advies. Het is een overzichtelijke school met kleine klassen. Hier wordt er veel persoonlijke aandacht aan de leerlingen geschonken.
www.sgdedijk.nl

Totaal aantal keren gelezen: 37 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen