Eigenaar vervallen schuur Brakeweg Medemblik wil alsnog nieuwbouw plegen, vergunning aangevraagd.

MEDEMBLIK –  De oude schuur bij de watermolen langs de Brakeweg bij Medemblik stelde al niet veel meer voor, vervallen tot een bouwval en de stormen van afgelopen februari zorgden ervoor dat een deel van de schuur is ingestort.

Maar er gloort nu een mooie toekomst voor de schuur, het gaat als alles lukt een woonbestemming krijgen en zal de schuur als een Phoenix herrijzen uit haar as als woonhuis. De schuur is al lange tijd eigendom van Louisa Heddes en daarvoor van haar vader. Het plan om van de schuur een woning te gaan maken stamt al uit 1984 toen haar vader de eerste plannen ging maken. Tien jaar geleden nam Louisa   het stokje over van haar vader omdat de schuur er niet beter op werd en zij op zoek was naar een woning.

Louisa Heddes: “De omgevingsvergunning en de ontwerpplannen zijn ingediend dus nu is het afwachten of de gemeente de aanvraag deze keer wel toekent” Eerdere aanvragen waren om verschillende redenen afgewezen door de gemeente Medemblik.

Lees ook: Van bouwval naar woonhuis, ingestorte schuur Brakeweg Medemblik krijgt nieuwe bestemming

Nu 38 jaar jaar later lijkt er dan eindelijk hoop aan de horizon te gloren voor Louisa Heddes om haar droom, en die van haar vader te realiseren.

Loading