Twee Westfriezen uit Enkhuizen en Hem op kieslijst Forum voor Democratie

WEST-FRIESLAND – Met nog een goede maand te gaan voor we mogen gaan stemmen voor een nieuw provinciaal bestuur in Nederland, de diverse partijen maken dezer dagen hun kieslijst bekend zo ook Forum voor Democratie waar twee inwoners van West-Friesland op de kieslijst zijn gezet.

Lijsttrekker en de huidige fractievoorzitter in de provinciale staten en lid van de Eerste Kamer, Johan Dessing is wederom de lijsttrekker geworden. Dessing is al 30 jaar werkzaam als luchtverkeersleider in de verkeerstoren van Schiphol. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de Noord-Hollandse natuur. Dessings specialiteiten zijn Infrastructuur en ruimtelijke ordening. Geen geld naar CO2- en stikstofreductie agenda’s, een stop op meer windturbines en zonneparken, woningen bouwen voor Nederlanders, provinciale focus op de kerntaak, vervanging en onderhoud van wegen en de aanleg A8-A9 zijn speerpunten van Dessing.

T. Smit uit Hem staat op een vrijwel onverkiesbare plaats, nummer 21 en P.E.W. Luijendijk uit Enkhuizen staat nog later, namelijk op de 36e plek van de kieslijst.. Willen ze gekozen worden dan zal het via voorkeurstemmen moeten gebeuren.

De Provinciale Statenverkiezingen 2023 zijn reguliere Nederlandse verkiezingen die zullen worden gehouden op woensdag 15 maart 2023. Bij deze verkiezingen worden de leden gekozen voor Provinciale Staten in de twaalf provincies. De provinciale staten kiezen op hun beurt weer de Eerste Kamer .