Crispijn Ariëns wint de alternatieve 11-stedentocht op de Weißensee
Share

Andijker Arn Botman beste Westfries in de alternatieve Elfstedentocht op het ijs van de Weißensee

ANDIJK – Ga er maar even aanstaan, 200 kilometer schaatsen op ijs dat nu niet echt van Thialf kwaliteit is, centimeters brede scheuren zorgden ervoor dat veel deelnemers aan de alternatieve Elfstedentocht op het ijs van de Weißensee onderuit gingen.

200 kilometer buffelen en maar weinig tijd om even een rustmomentje te pakken, deed je dat dan lag je direct meters achter het voortrazende peloton die op hun buurt weer moest jagen op groepjes die probeerden weg te rijden uit het peloton.

Zelfs tot op 800 meter voor de finish leek het erop dat er geen eindsprint voor de eindzege zou komen maar met nog maar een paar meter te schaatsen wist Crispijn Ariëns met een alles of niets sprint de zege op te eisen voor Jordy Harink die tweede werd en Harm Visser die de derde plaats voor zich opeiste

Arn Botman uit Andijk hield de Westfriese eer hoog door als 30e te eindigen een paar plaatsen voor Bart Mol uit Wervershoof die we terugvinden op plaats 39.

Totaal aantal keren gelezen: 338 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 4 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden