Weerbericht Medemblik: perioden met buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt. In de noordelijke helft regent het op veel plaatsen en geleidelijk gaat het ook elders af en toe regenen. De wind komt uit het westen en is overwegend matig, aan zee soms vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In het noordoosten neemt de wind af en aan het einde van de ochtend staat daar weinig wind.

Vanmiddag is het bewolkt. In het begin regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd, vooral in de noordoostelijke helft. Van het zuidwesten uit wordt het op steeds meer plaatsen droog. Aan het einde van de middag regent het nog in met name het noordoosten. De maximumtemperatuur ligt tussen 6°C in het noordoosten en 9°C in het zuidwesten. De wind waait uit het westen en is matig. In het noorden en oosten is er aan het begin van de middag weinig wind. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond is het bewolkt en valt er plaatselijk af en toe wat regen of motregen. In het noordoosten regent het eerst nog wat langduriger. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht kan er in het oosten en zuidoosten plaatselijk nog lichte (mot)regen vallen. In de rest van het land in het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is er veel bewolking en mogelijk valt er in het oosten en zuidoosten plaatselijk lichte regen. In het westen en noordwesten is de zon mogelijk even te zien. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Mogelijk wordt de wind in het noordelijk kustgebied even hard, windkracht 7.

Morgenmiddag is het zwaar bewolkt. Op de meeste plaatsen is het droog, maar vooral in het oosten kan wat regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Later in de middag neemt de wind iets af.
Morgenavond is het zwaar bewolkt met af en toe regen of motregen. De wind uit west tot noordwest is zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)