Tessa Snoek wint de Alternatieve Elfstedentocht, Beau Wagemaker 6e.

WEISSENSEE – Een race die bol stond van de verrassingen, wie had ooit kunnen bedenken dat een 18-jarige schaatsster uit Hoogwoud 150 kilometer lang uit de klauwen van het peloton kon blijven. Sofia Schilder had op het laatste een voorsprong van 10 minuten op het hele peloton. Op 15 ronden voor het einde van de 200 kilometer lange race vond o.a. Beau Wagemaker, rijdend in de oranje leiderspak, het wel genoeg en gingen een versnelling hoger schaatsen waarna de voorsprong snel begon te slinken.

Toen Sofia Schilder éénmaal was teruggehaald liet ze zich door het peloton zakken om daarna onder een staande ovatie van het publiek uit de race te stappen. Daarna hield het peloton de gelederen gesloten. De overige Westfriese deelneemsters lieten zich regelmatig van voren zien. Janne Berkhout uit Hauwert en Jet Fransen uit Andijk( de laatste is nog een B-juniore) konden het tempo van het peloton prima bijhouden.

Het kwam aan op een eindsprint die gewonnen werd door Tessa Snoek, tot grote verrassing van haar eigen ploeg voor Arianna Pruisscher en Carla Ketellapper-Zielman. Janne Berkhout eindigde als de nr. 11 en Jet Fransen als de nr. 17. Prima prestaties.

Dit bericht wordt nog geupdated met de officiële uitslag