Teruggebrachte schilderijen Medemblik maakt ook CNN nieuwsgierig

MEDEMBLIK – Normaliter zul je Medemblik zelden tot nooit op een Amerikaanse tv-station zien verschijnen, maar deze keer was het zelfs CNN die het terugbrengen van de gestolen schilderijen een item waard was.

Lees ook: Diefstal schilderijen zorgt voor grote zorgen

De schilderijen werden gestolen uit het oude Stadhuis van Medemblik waarna door de gemeente Medemblik een beloning van 10.000 euro werd uitgeloofd voor de gouden tip die zouden leiden naar de schilderijen.

Tekst gaat verder onder de foto

Lees ook: Medemblik looft beloning van 10.000 euro uit voor gouden tip kunstroof

Zover kwam het niet, de wereldberoemde kunstdetective Arthur Brand, hij zorgde er ook voor dat veel gestolen schilderijen die uit het Westfries Museum in Hoorn werden gestolen weer gevonden werden, kreeg afgelopen week bezoek van een onbekende man die in zijn busje de schilderijen had liggen. Tot grote verbazing van Brand. Historicus en Medemblikker Mark Raat kon zijn blijdschap niet op toen hij het goede nieuws hoorde.

Lees ook: Gestolen schilderijen stadhuis Medemblik zijn terug

En nu zijn de gevonden schilderijen ineens wereldnieuws door de berichtgeving op CNN. Medemblik laat nu eerst het schilderij van Radboud restaureren waarna het in Kasteel Radboud tentoon zal worden gesteld. Voor de kunstwereld hebben de schilderijen op zich nog niet eens veel waarde, maar voor Medemblik is vooral het schilderij van Radboud een zeer belangrijk schilderij omdat dit direct te maken heeft met het ontstaan van Medemblik als burcht in de vroege middeleeuwen.