Terrassen Nieuwstraat Medemblik terug naar tijdens de coronaperiode

MEDEMBLIK – Met deze oproep komt de VVD Medemblik richting het college, in een motie die donderdagavond zal worden ingediend zegt Sjors Heestermans van de VVD-fractie dat diverse horeca-ondernemers in Medemblik nog altijd de financiële gevolgen ondervinden van de coronaperiode en daarom veel baat hebben bij de terrasuitbreiding.

Lees ook: Horeca gemeente Medemblik mag ook dit jaar haar terrassen uitbreiden

Begin dit jaar zou het beeldkwaliteitsplan voor de binnenstad van Medemblik door de gemeenteraad worden behandeld maar deze is uitgesteld naar eind 2024, het plan dat al in 2019 werd gepresenteerd aan de centrumgroep is in 2016 door Cityworks opgesteld en bepaald de toekomst van de Nieuwstraat in Medemblik en in heldere voorwaarden over eventuele uitbreiding van de terrassen tijdens het toeristisch seizoen.

Lees ook: MEVO niet blij met wegnemen van 12 parkeerplekken voor bezoekers centrum Medemblik

Volgens Heestermans zorgt uitstel van het plan ervoor dat er nog steeds geen duidelijkheid zal zijn over deze terrasuitbreidingen in het toeristenseizoen 2024 en dat de horeca-ondernemers in Medemblik te horen hebben gekregen dat zij dit jaar hun terrassen niet mogen uitbreiden omdat eerst moet worden gewacht op het beeldkwaliteitsplan.

Parkeerplaatsen opofferen

Volgens Heestermans is het wel belangrijk dat het aantal parkeerplaatsen dat moet worden opgeofferd in de Nieuwstraat beperkt blijft en dat vooral moet gaan worden gekeken naar een betere inpassing van de grotere terrassen. Heestermans roept het college dan ook op om in afwachting van het beeldkwaliteitsplan de uitbreiding van de grote van het aantal terrassen gewoon toe te staan maar wel met de voorwaarde dat deze zo min mogelijk parkeerplaatsen gaat kosten en alleen beperkt blijft tot de daadwerkelijke openingsdagen en openingsuren van de horecagelegenheden aan de Nieuwstaat in Medemblik.

Eén gedachte over “Terrassen Nieuwstraat Medemblik terug naar tijdens de coronaperiode

  1. Gaat de middenstand leuk vinden dit plan. En de horeca zit stampvol je moet zelfs ver van te voren reserveren om een tafeltje te kunnen krijgen. Volgens mij is het geld niet het probleem maar personeel .

Reacties zijn gesloten.