Strandvogels speelt en wint oefenwedstrijd tegen Kwiek ’78

ONDERDIJK – Midden in het seizoen, vlak na de winterstop, heeft de KNVB twee vrije weekenden ingepland. Ook bestemd voor beker- en inhaalwedstrijden, maar die stonden er voor Strandvogels niet in de planning. En dus werd er op donderdagavond geoefend om een beetje in het ritme te kunnen blijven. Er zou geoefend worden tegen Spirit ā€™30 maar die ploeg zegde af. In Kwiek ā€™78 werd een waardige vervanger gevonden. Leuk toeval is dat die club speelt in een soortgelijk tenue als de eerstkomende tegenstander in de competitie, Always Forward. Wat dat betreft een perfecte voorbereiding op de komende opponent.

Tekst: v.v. Strandvogels

Als ook het resultaat in die eerstkomende wedstrijd soortgelijk is, dan is iedereen in Onderdijk tevreden. De 2-1 overwinning tegen de ploeg uit Avenhorn was wel verdiend, maar kwam niet zo gemakkelijk tot stand. Wel kwam Strandvogels al vrij vlot op voorsprong, ook nog op eens op een schitterende manier. Het was in de 12e minuut Gerald Broedersz die een corner in Ć©Ć©n keer binnen wist te draaien. Dat wil nog wel eens lukken als er behoorlijk wind staat, maar het was deze avond windstil. In dit geval dus puur een kwestie van een bijzonder fraaie traptechniek.

Strandvogels had steeds wel wat meer balbezit, maar kwam niet tot heel veel kansen. Tijmen de Kroon had tien minuten na de openingsgoal nog wel een goede kans, maar een treffer leverde dit niet op. Kwiek ā€™78 kwam iets beter in het spel en maakte na een halfuur gelijk. Met een knap schot uit de draai werd Edwin Hoogland kansloos gelaten. Vijf minuten later had het zomaar 1-2 voor de bezoekers kunnen zijn toen een speler van Kwiek alleen voor Edwin Hoogland verscheen. De keeper van de Vogels redde de situatie door op de bal te gaan zitten. Hoe je het doet doe je het, maar de bal was voor Edwin.

In de tweede helft was Strandvogels duidelijk de bovenliggende partij. Kwiek ā€™78 kwam nog maar zelden voor het doel van Strandvogels en moest meer en meer in de verdediging. Strandvogels kreeg ook wel kansen, maar niet hele grote. Wel werd er een keer gescoord, maar die treffer ging wegens buitenspel niet door. Dat ging de goal van Matthijs Huisman later wel, al werd ook hier gevlagd wegens buitenspel. Scheidsrechter Terband (bedankt maar weer!) liet echter doorspelen waardoor Matthijs het uitstekende voorbereidende werk van Dawid Zerek doeltreffend kon afronden. Hierna volgden nog wel wat mogelijkheden voor Strandvogels tegen het moegestreden Kwiek ā€™78, maar in de score kwam geen verandering meer.

Nu nog een paar keer trainen en dan komt koploper Always Forward naar Onderdijk. Dat wordt ongetwijfeld een hele zware wedstrijd tegen titelkandidaat nummer Ć©Ć©n.

Strandvogels 1 – Kwiek ’78 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: donderdag 23 februari 2023
Uitslag: 2-1 (1-1)
Scoreverloop: Gerald Broedersz 1-0; 1-1; Matthijs Huisman 2-1