Politie schreef in 2022 ruim 230 bekeuringen uit voor verkeersovertredingen, in heel Nederland waren dit meer dan 8 miljoen

boete

MEDEMBLIK – De boetes zijn opgelegd onder meer voor te hard rijden en handheld bellen. Naast deze drie overtredingen is ook een forse toename te zien in de opgelegde boetes voor de categorie fout parkeren/stilstaan.

Een mogelijke verklaring kan zijn dat na de coronacrisis weer meer werd geparkeerd doordat de winkels weer open waren. Er is verder een opvallende stijging in de cijfers te zien bij het telefoongebruik op de fiets.

Lees ook: Ondanks de vele controles, toch nog veel fietsers zonder deugdelijke verlichting

Sinds begin dit jaar controleert de politie in de gemeente Medemblik veelvuldig op het hebben van een werkende verlichting op de fiets, maar ook op de wegen in de gemeente Medemblik zal de politie steeds vaker gaan controleren op snelheidsovertredingen.

Lees ook: Rijbewijs motorrijder ingevorderd, hij reed 130km/u over de Parallelweg Markerwaardweg

Voor veel inwoners van de kernen in de gemeente Medemblik is vooral de snelheid waarmee, vaak de eigen inwoners, door de dorpen rijden een doorn in het oog en kan er niet vaak genoeg gecontroleerd worden.

Lees ook: Roep om snelheidsbeperkende maatregelen Onderdijk zwelt weer aan na ernstig ongeval. ‘Het lijkt soms wel een racebaan

Loading