Strandvogels pakt 3 punten tegen RKEDO

ONDERDIJK – Om in dit stadium van het seizoen al te spreken van een 6-puntenwedstrijd, dat gaat wat ver. Feit is wel dat Strandvogels tegen RKEDO de punten goed kon gebruiken. En die punten werden gepakt, waardoor Strandvogels in Ć©Ć©n wedstrijd het puntentotaal van dit seizoen wist te verdubbelen tot 6. In dat opzicht was het dus toch een soort 6-puntenwedstrijd.

Een verslag van v.v. Strandvogels

Van vorig seizoen wist Strandvogels nog dat RKEDO er meestal meteen vanaf het begin op klapt. Dus was het zaak om vanaf seconde Ć©Ć©n bij de les te zijn en dat was Strandvogels. Het openingsoffensief van RKEDO werd daardoor goed in de kiem gesmoord. Wel was de eerste mogelijkheid voor de gastheren, na zoā€™n vijf minuten spelen. Na een corner werd de bal bij de tweede paal hard ingeschoten, maar Jorrit Kaarsemaker stond op de goede plek en kon de inzet keren.

Een paar minuten later weer een kans van de thuisploeg, maar bij deze vrij grote mogelijkheid werd de bal gemist. In de tiende minuut rammelde Strandvogels voor het eerst aan de poort. Het was Bryan Broedersz die de bal over schoot. De Sint is weer in het land en misschien was het daarom dat ook RKEDO een cadeautje wilde geven. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Tijmen de Kroon en hij omspeelde de keeper. Een verdediger posteerde zich intussen op de doellijn maar Tijmen bleef ijzig kalm en schoot de bal keurig binnen.

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken zal Tijmen hebben gedacht. Daarmee kwam Strandvogels voor het eerst dit seizoen op voorsprong in een wedstrijd. Vijf minuten na de openingstreffer had het nog mooier kunnen worden voor Strandvogels. Jordy Weel brak door, verscheen in zeer kansrijke positie voor de keeper maar wist de doelwachter helaas niet te verschalken. Afgeven op Tijmen de Kroon was ook nog een optie geweest, maar die had hij in alle drukte waarschijnlijk over het hoofd gezien.

Uiteraard ging RKEDO op zoek naar de gelijkmaker, maar het echte vernuft om door de defensie van Strandvogels heen te breken ontbrak. Wel moest Jorrit Kaarsemaker in de 25e minuut een keer handelend optreden, achterover vallend wist hij de bal op tijd te pakken. Vlak voor rust kreeg RKEDO nog twee hele goede mogelijkheden na corners. Die waren sowieso vaak gevaarlijk omdat de ploeg uit De Goorn beschikt over een uitgebreide luchtmacht. Maar Strandvogels kwam deze fase goed door en ging met een voorsprong op zak aan de thee.

Ook na rust was Strandvogels meteen weer goed bij de les, het had de wedstrijd nu zelfs eigenlijk prima onder controle. En vanuit die controle werd de voorsprong in de 55e minuut verdubbeld. Het was Bryan Broedersz die Jordy Weel met een steekpass wegstuurde. En de aanvalsleider van de Vogels werkte de bal op de hem kenmerkende wijze langs de keeper. Een ongekende weelde voor Strandvogels, een 0-2 voorsprong. Strandvogels ging hierna niet achterover leunen, maar bleef waar mogelijk de aanval zoeken. Zo kwam er een kansje voor Dawid Zerek, met succes omgeturnd tot rechtsback overigens, maar zijn inzet had geen succes.

Na een halfuur spelen was Strandvogels dichter bij de beslissing in de wedstrijd. Bryan Broedersz leverde een uitstekende voorzet af die door Tijmen de Kroon ook knap ingekopt werd. Maar anders dan vorige week tegen Spartanen lukte het hem nu net niet om de keeper te passeren. In het laatste kwartier probeerde de thuisploeg uiteraard nog een treffer te forceren om terug in de wedstrijd te komen. De defensie van Strandvogels stond echter goed en anders was er altijd nog Jorrit Kaarsemaker die zich een prima vervanger toonde van Edwin Hoogland. Zonder al te veel billen knijpen kwam Strandvogels de laatste fase hierdoor goed door en kon voor het eerst dit seizoen drie punten bijschrijven.

Door deze overwinning klimt Strandvogels een plekje op de ranglijst. Maar belangrijker nog, er is weer aansluiting bij RKEDO en in iets mindere mate Grasshoppers. De andere staartploegen verloren allemaal waardoor het voor Strandvogels een uitstekende zondag was. Komende zondag komt Ć©Ć©n van die andere staartploegen, Hauwert ā€™65, naar Onderdijk.