Spirit´30 iets meer doortastend dan SEW

HOOGKARSPEL – Bij een druilige regen achtende zondag behaalde Spirit´30 een verdiende overwinning op SEW. Die een goed verdedigende doelman Mike Hoffer in het doel aan troffen.

Een verslag van Bert Putters

Na een aantal goed uitgespeelde aanvallen was het Spirit´30 niet gelukt om ook de goed spelende doelman van SEW Noah Bommels te passeren. Toch was het in de 13e minuut raak voor Spirit´30 na een fout in de verdediging van SEW. Niek Botman profiteerde daarvan en schoot voor Spirit´30 de 1-0 binnen.  De strijd ging op en neer voor rust. Kansen waren er voor SEW via Max Drayer en Nasir Ali Hassan. Zoals eerder gezegd vonden zij Hoffer op hun weg of schoten/ Kopten de bal over en naast. Ook af en toe niet adequaat. Zodat de verdediging van Spirit´30 kon ingrijpen. Ruststand 1-0.

In de 62e minuut weer een goede aan val over rechts. Kenny van Westen nam de bal goed mee en zag de geheel vrijgelaten Nick Koomen vrijstaan. Een duidelijke fout in de organisatie van SEW. Bommels was totaal kansloos. 2-0. SEW had ook veel pech. De Bal over rechts werd goed voor gelepeld, maar niemand van SEW was op tijd de bal in het doel te schieten. Ook invaller Jamy Grippeling van SEW had iets meer geluk mogen hebben met zijn aanvalspoging, maar ook zijn schot trof geen doel. Complimenten voor beide ploegen, maar een simpele regel in de spelregel is. Degene die de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen.