Strandvogels onderuit in oefenwedstrijd tegen FC Medemblik

ONDERDIJK – In oefenwedstrijden telt de uitslag niet, maar natuurlijk wil je toch altijd graag winnen. In dat opzicht kende Strandvogels een slechte oefenperiode, want beide wedstrijden werden verloren. Maar net als vorige week werd ook deze week geoefend tegen een tweedeklasser. En als je dan lange tijd prima mee kunt en slechts met één doelpunt verschil verliest, dan mag je gerust spreken van een geslaagde oefencampagne.

Tekst: v.v. Strandvogels

De weersomstandigheden vielen gelukkig mee toen werd afgetrapt en dat bleef ook zo gedurende de wedstrijd. De bezoekers trapten af en hadden in de openingsfase veelvuldig balbezit. Maar na een minuut of vijf spelen kwam Strandvogels wat beter in de wedstrijd. Toch was het FC Medemblik dat de score al vlot opende, nota bene na een ingooi voor Strandvogels. De bal werd knullig verspeeld, Medemblik schakelde razendsnel om en het was raak.

Een reactie van Strandvogels volgde vrijwel meteen na de aftrap, maar de bal ging net naast na het schot van Sven Immen. Vanaf dat moment was het spel wat meer in evenwicht. Strandvogels zocht waar mogelijk de aanval, maar hield daarbij de organisatie achterin goed in de gaten. Heel vervelend was wel dat Edwin Hoogland na een onschuldig duel naar de kant moest met een vinger die uit de kom was geschoten. Hopelijk herstelt dit snel, want de wedstrijden waar het echt om de punten gaat, staan voor de deur. Vlak voor rust moest ook Tim Broersen geblesseerd naar de kant, hopelijk valt ook deze blessure mee.

Halverwege de eerste helft ontsnapte Strandvogels aan een grotere achterstand toen Medemblik de bal op de paal knalde. Maar in plaats van een grotere achterstand, werd het gelijk. Tim Broersen, toen nog binnen de lijnen, werd vlak buiten het strafschopgebied neergehaald en een vrije trap volgde. Bryan Broedersz zette zichzelf achter de bal en zag dat de keeper zich niet zo handig opstelde achter de door hemzelf gemetselde muur. Dan is het voor een specialist als Bryan niet moeilijk de bal in het doel te schieten en dat deed hij dan ook. De stand was hiermee weer in evenwicht en het spelbeeld was dat ook. Beide ploegen kregen nog wel kansen, maar gescoord werd er tot de rust niet meer.

Na rust had Strandvogels wat meer moeite met Medemblik, maar het bleef georganiseerd spelen en gaf daardoor weinig weg. En als er toch iemand doorheen kwam, dan was er altijd nog Jorrit Kaarsemaker. Zoals in de 57e minuut toen hij zich voor de bal gooide en daarmee een nieuwe achterstand voorkwam. Niet veel later pakte Strandvogels bijna de voorsprong, op dat moment tegen de verhouding in. Het was good-old Jordy Weel, weer even teruggekeerd, die de bal op de paal schoot. Ook wat dat betreft stonden beide ploegen daarmee weer op gelijke hoogte.

Na ongeveer een kwartier spelen pakte Medemblik opnieuw een voorsprong en dat was gezien het spelbeeld terecht. En in de 80e minuut kregen de Medemblikkers een nog grotere voorsprong in de schoot geworpen door Niek Broersen. Hij verstapte zich, ging onderuit en daardoor kon een Medemblikker alleen op doel af. Voor Jorrit Kaarsemaker aangekomen werd de bal breed gelegd waarna het voor een meegelopen ploeggenoot simpel was om 1-3 te maken. Vijf minuten voor tijd werd het toch nog weer spannend toen Strandvogels 2-3 maakte. Met een prachtige steekpass wist Bryan Broedersz Jordy Weel te bereiken en die passeerde de keeper met een bekeken wippertje.

De voorbereiding zit er hiermee op, volgende week begint het bekertoernooi. Strandvogels gaat dan naar Hippolytushoef om de degens te kruisen met Succes. Die ploeg is net als Strandvogels een vierdeklasser en die wedstrijd wordt dus een goede graadmeter om te kijken hoe ver de ploeg van Martin Glim is. Hierna volgen nog wedstrijden tegen de vijfdeklassers Oudesluis (thuis) en KSV (uit).

Strandvogels 1 – FC Medemblik 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 27 augustus 2023
Uitslag: 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 0-1; Bryan Broedersz 1-1; 1-2; 1-3; Jordy Weel 2-3