Jordy van Workum pakt zijn eerste podium bij de A-rijders, de overstap van Jumbo-Visma naar Reggeborgh werp nu al zijn vruchten af

MIDWOUD – Een jaar geleden moet je niets vragen aan Jordy van Workum die toen in een diep dal zat en veel tijd nam om hieruit te komen en beslissingen over zijn toekomst als schaatser/skeeleraar te nemen. Bij Jumbo-Visma voelde hij zich niet meer prettig en beiden besloten in maart van dit jaar om het contract te verscheuren zodat Jordy kon gaan staan en gaan waar hij wilde.

Foto: Reggenborgh

Lees ook: Jordy van Workum vertrekt bij Jumbo-Visma, ‘mentaal en fysiek aan het einde van zijn latijn’

Groot was de verrassing dan ook toen Van Workum met het nieuws kwam dat hij een contract had getekend bij de grote concurrent van Jumbo-Visma, Team Reggeborgh. En afgelopen zaterdag kwam hij dan voor het eerst in de kleuren van Reggeborgh aan de start van de eerste KNSB Marathon Inline Cup van dit jaar in Nijeveen. Het peloton bij de mannen was nog niet helemaal op sterkte maar dat mocht de pret niet drukken. In de finale werd het spannend vooral omdat er gesprint ging worden dus zes kanshebbers op de zege. De winst ging naar Luc ter Haar van Bouwselect nipt voor Jordy van Workum die keurig Christian Haasjes achter zich wist te houden.