Beau Wagemaker, Iris Tiben, Sofia Schilder en Thirza Gorkink vinden in A6.nl nieuwe hoofdsponsor voor team MNF

MEDEMBLIK – Het inlineseizoen is afgelopen zaterdag weer van start gegaan met de eerste KNSB Marathon Inline Cup wedstrijd in Nijeveen. En bij de dames lieten de inlineskaters van team MNF/A6.nl zich direct goed van voren zien. De wedstrijd zelf werd volgens Beau Wagemaker er eentje van hollen en stilstaan, maar als er een versnelling kwam was dat ook direct een stevige.

Tekst gaat verder onder de foto

Het was lastig weg te komen, maar rond halverwege koers ontstond er een kopgroep van 3 met Sofia. In het peloton zat Beau pittig te storen, maar helaas werd het groepje teruggepakt. Bij de laatste 2 rondes was er een premiesprint waar Beau 2e werd en Sofia 3e, echter trok de nummer 1 verder door en Beau had een klein gaatje, maar mist net die topsnelheid en kon er niet meer bij komen. Lianne van Loon kwam uiteindelijk solo over de finish. In het overgebleven peloton werd in die laatste rondes erg naar elkaar gekeken en werd het een wat chaotische sprint.

Sofia werd wel mooi 2e van het peloton, dus mocht op plek 3 van het podium staan.  Daarnaast was ze de beste jongeren en kreeg daarom ook nog de witte jongeren trui. Beau, Iris en Thirza werden 7e, 17e en 18e. Janne Berkhout uit Hauwert werd 4e Bente Kerkhoff uit Oostwoud wist beslag te leggen op de zesde plaats.

Tekst gaat verder onder de foto

De volgende KNSB Marathon Cup wedstrijd is over 2 weken in Haaksbergen.

Foto: Jannes Wolff