Strandvogels niet opgewassen tegen Schagen United.

ONDERDIJK – In Onderdijk slaagde Strandvogels er tegen Schagen United voor het eerst dit seizoen in om de nul te houden. Daardoor leverde dat duel een punt op wat min of meer het begin van de opmars van Strandvogels was. In Schagen was het duel nog maar net een minuut oud of de thuisploeg had de score al geopend. En die hele vroege tegengoal kwam Strandvogels nooit meer te boven.

Tekst en foto: v.v. Strandvogels

Het ging dus al snel mis in Schagen voor Strandvogels maar het had ook binnen dezelfde minuut al weer gelijk kunnen staan. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en kwam Tijmen de Kroon in een 1-tegen-1 situatie met de keeper te staan. Helaas schoot hij de bal tegen de keeper aan waar de speler van de thuisploeg even daarvoor Edwin Hoogland wel wist te omzeilen. Geen snelle gelijkmaker dus en dat was jammer. Helemaal jammer was het dat Schagen United na een kwartier de voorsprong verdubbelde. De aanval was mooi, maar naar mijn idee werd de spelers van de thuisploeg ook veel te veel ruimte geboden.

Even later moest ook in het veld gewisseld worden, omdat Jeroen Mol geblesseerd uitviel. Hij werd vervangen door Jan Ruiter die als grensrechter weer vervangen werd door Jorrit Kaarsemaker (bedankt!). Ondertussen werd de thuisclub meer en meer de bepalende ploeg, Strandvogels kwam niet in z’n spel.

Nadat er bijna een halfuur gespeeld was, kwam Strandvogels twee keer goed weg. Eerst wist een speler nog net op tijd op te ruimen, in dezelfde minuut trof Schagen de paal. Ook vijf minuten voor rust was Schagen weer dicht bij een goal, maar nu wist Edwin Hoogland te redden. Het laatste kansje voor rust was voor Strandvogels. Na een vrije trap van Gerald Broedersz liet de keeper de bal los, maar Tim Broersen kon net niet profiteren.

Eerder in de eerste helft riep Tim tevergeefs om een strafschop omdat hij vastgehouden zou zijn. De scheidsrechter ging er niet in mee en weigerde de bal op de stip te leggen. De beste man floot een prima wedstrijd, dus ik geef hem hier maar het voordeel van de twijfel.

Na rust kwam Strandvogels wat beter uit de verf zonder dat het echt tot kansen kwam. Maar de spelers toonden nu wel de felheid die in de eerste helft ontbrak. Vreemd, want vorige week tegen VVS was juist gebleken dat als je fel bent, je ook tegen betere tegenstanders een resultaat kunt halen.

Na een uur spelen leek Strandvogels een kans te kunnen creëren nadat het een vrije trap kreeg diep op de helft van Schagen United. De uitvoering daarvan was echter een complete mislukking waardoor het een doeltrap werd in plaats van een kans, laat staan een goal.

Een paar minuten later leek de thuisploeg verder uit te lopen toen twee spelers van Schagen United voor Edwin Hoogland verschenen. Door gepruts van de aanvallers kon Edwin echter toch nog redding brengen. Dat deed hij een paar minuten later ook door een prima schot van de aanvoerder uitstekend uit zijn doel te tikken. Maar in de 66e minuut werd het alsnog 3-0 nadat een speler van de thuisploeg Edwin Hoogland met een leep kopballetje kansloos liet. Vijf minuten later werd het na een mooi uitgespeelde aanval ook al 4-0 en dreigde even een forse afstraffing voor Strandvogels.

Maar Schagen United leek het wel een beetje te geloven en drong niet echt meer aan. Een paar minuten voor tijd wist Strandvogels daardoor nog een corner af te dwingen, volgens mij de eerste van de wedstrijd. Mitch Hofland kon zijn hoofd nog wel achter de bal zetten maar die onvoldoende richting meegeven.

Hierdoor bleef het bij 4-0 in een wedstrijd waar Strandvogels eigenlijk al vanaf minuut één geen zicht had op een goed resultaat.

De ogen kunnen nu gericht worden op wat sommigen de wedstrijd van het jaar zullen noemen, de derby thuis tegen VVW. Ook die ploeg ging deze zondag onderuit, met 1-0 tegen VVS ’46. Wat dat betreft zullen er komende zaterdag (!!!) twee getergde ploegen aan de aftrap verschijnen.