Getergd Nieuweboer speelt verlies tegen DWOW weg met winst op Zaanstreek

WERVERSHOOF – De nederlaag van Nieuweboer tegen DWOW zorgde voor een getergd team dat op moest treden tegen Zaanstreek. Nadat de koppositie uit handen is gegeven moet nu de achtervolging worden ingezet, dat deed Nieuweboer met invallers Thomas Smit, Jonas Berkhout, Quinn Kolken en debutant Lars Jong. Een Darshal waar het nodige publiek op was afgekomen kon even na tien voor negen weer als toneel dienstdoen.

Tekst: Nieuweboer

Het begin van de wedstrijd schepte een precedent voor de rest van de eerste helft. Nieuweboer probeerde combinerend door het op de eigen helft verschanste Zaanstreek iets te forceren. Dit bleek na een minuut of vijf ook te lukken, achterin speelde Mike van Ammers de jonge Jonas Berkhout aan. Jonas vond Koen Bakker aan de zijkant en die wist de doorgelopen Jonas te bereiken. Eindelijk kon hij zijn eerste doelpunt voor Nieuweboer maken door gedecideerd af te ronden. De 1-0 voorsprong kwam op een fijn moment voor de Wervershoovers omdat er nu wat meer rust in de ploeg zat en wat vrijer kon voetballen. Een paar goede kansen konden hierdoor worden opgetekend maar Jorren Grooteman en Joost Kolenberg hadden pech in de afronding. Ook probeerde Nieuweboer Zaanstreek zo nu en dan onder druk te zetten.

De 2-0 viel dan ook toen er gedecideerd druk werd gezet, in de scrimmage voor het doel kreeg Koen Bakker de bal en rondde hij af. Zaanstreek werd wat vermoeid doordat de enige wisselspeler geblesseerd was uitgevallen, en Thomas Smit profiteerde hier graag van. Hij scoorde nu voor de tweede achtereenvolgende week en liet hiermee zijn waarde zien als invaller. Met de 3-0 op het bord voetbalde Nieuweboer ooglijk volwassen de eerste helft uit en hoopte het in de tweede helft te profiteren van het vermoeide Zaanstreek.

Zaanstreek bleek echter geduchter dan Nieuweboer dacht, de spelers uit de Zaan waren sterk aan de bal en fysiek aanwezig. Kort na rust leidde dit dan ook tot de treffer voor Zaanstreek, de spits draaide zichzelf vrij en liet Stan Vertelman geen kans. Hierna raakte Nieuweboer wat onrustig en verliep het spelbeeld rommelig en weinig grote kansen voor beide ploegen. De paal werd nog wel geraakt en de keeper van Zaanstreek lag ook in de weg maar dit was eerder de uitzondering op de regel qua kansen. Ook Stan Vertelman moest nog tweemaal optreden en deed dit met verve.

Nieuweboer had de bal en Zaanstreek bleef op eigen helft, Nieuweboer had hier vrede mee en speelde de wedstrijd uit. Een goede eerste helft werd opgevolgd door een rommelige tweede helft maar de drie punten waren veiliggesteld en blijft Nieuweboer bovenin meedraaien. Ā