Share

Stichting Oud Andijk blundert met verkoop Poldermuseum, gemeenteraad moet nog toestemming geven

ANDIJK – De Stichting Oud Andijk had nooit zonder toestemming van de gemeenteraad het Poldermuseum mogen verkopen, iets dat wel is gebeurd. Toen deze website met het bericht naar buiten kwam over de mogelijke verkoop van het Poldermuseum duurde het niet lang voor de nieuwe eigenaar zich bij Medemblik Praat meldde en om opheldering vroeg over het bericht.

Lees ook: Oud-Andijk wil poldermuseum verkopen, college geeft akkoord

De opbrengst van de verkoop van de Poldermuseum, een kleine 270.000 euro, verdwijnt niet in de knip van de Stichting Oud Andijk, van de opbrengst moeten zij 30.000 euro terugbetalen aan de gemeente Medemblik vanwege het floppen van het Centrum voor Water, maar de 57.000 euro die door de het dorpsbestuur van Andijk in 1978 aan de Stichting werd betaald om het Poldermuseum te kopen mag de stichting wel houden.

De gemeenteraad gaat de verkoop als een hamerslag afhandelen, mede omdat de nieuwe eigenaar de pompkamer open houdt voor het publiek zodat iedereen 2x per jaar het voormalige Poldermuseum kan bezoeken.

De Stichting zelf blijft ook gewoon bestaan, met het geld van de verkoop kunnen zij hun eigen museum onderhouden.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl