Sprookjesachtige Tinyhouses in Hauwert, fictie of realiteit

HAUWERT – De eigenaar van Robachers in Hauwert, Arthur Runkehl, heeft al langere tijd een droom om op een groot lap grond achter zijn horecagelegenheid Tinyhouses te gaan bouwen, en niet zomaar Tinyhouses maar Tinyhouses die lijken te zijn ontsproten uit het brein van een ware kunstenaar. Ontwerpen die je doet denken aan sprookjes en romantische verhalen.

Nu duidelijk is geworden dat de gemeente Medemblik openstaat voor Tinyhouses grijpt Runkehl deze kans met beide handen aan om zijn plannen waarheid te maken. Zijn plannen voor een kleinschalig en sociaal arrangeert project over het aanleggen van een Tinyhouse project in Hauwert heeft al heel veel internationale aandacht gekregen, inmiddels hebben volgens Runkehl al honderdduizenden mensen van over de hele wereld zijn plannen onder ogen gehad en kwamen er ruim 3000 reacties binnen op zijn plannen.

Lees ook: Medemblik komt met richtlijnen waar Tiny Houses aan moeten voldoen

Tekst gaat verder onder de foto’s

Runkehl: “Gewoon ongekend, berichten vanuit het Verenigd Koninkrijk, vanuit New York,Washington, Florida, Texas, New Jersey, Zuid Afrika, Duitsland, en zelfs een paar honderd reacties uit Brazilië. Het Tiny House artikel uit Hauwert is op het wereldwijde Internet al heel veel gelezen, vooral op de Amerikaanse websites wordt het plan door de Tiny House liefhebbers flink gelikt en gedeeld.

Maar ook uit eigen land krijgt het project veel aandacht en krijgt Runkehl reacties dat de vormgeving van de Tinyhouses buitengewone uitstraling heeft en dit bijzonder aanspreekt. ‘Maar,’ zegt Runkehl, ‘Ook de sociale achtergrond van het samen treffen, het samen werken in de kas, en de kleinschaligheid van het plan, valt bij iedereen buitengewoon in de smaak. Een gediplomeerde ouderen verzorgster uit Limburg schreef mij vorige week zelfs, dat dit project eigenlijk landelijke navolging zou moeten hebben.’

Zelfs de wethouder van de gemeente Opmeer, wethouder Herman ter Veen, heeft al laten weten dit een mooi initiatief te vinden en vanuit Hauwert en uit de rest van West-Friesland krijgt Runkehl enkel positieve berichten over zijn plannen.

Tekst gaat verder onder de foto

Vanavond zal de afdeling WABO van de gemeente Medemblik naar zijn plannen gaan kijken en een beslissing gaan nemen. Runkehl: “Vanaf dinsdag kan iedereen op internet lezen, hoe sociaal werkelijk Medemblik is en of ze in gemeente Medemblik werkelijk opkomen voor de diverse doelgroepen van jongeren, ouderen, en zwakkeren, en hoe zij met plannen en elkaar om gaan.

Waar een wil is is een weg werd er in diverse ontvangen berichten op internet over dit plan geschreven en aspirant gegadigden uit de gemeente Medemblik staan ook echt in de rij te wachten, er is al een pro forma wachtlijst en velen zouden graag op deze locatie in een Tiny House willen wonen.” aldus Runkehl.

Reageer op dit bericht