Reactie burgemeester Medemblik over de nieuwe coronamaatregelen

MEDEMBLIK – Vandaag gaat om 17:00 uur de nieuwe verscherpte coronamaatregelen in. De horeca, musea en andere niet essentiële sectoren moeten dan om 17:00 uur de deuren sluiten tot 05:00 uur.. Essentiële sectoren als supermarkten, tankstations, drogisterijen blijven wel na 17:00 uur open, wel moeten supermarkten om 20:00 uur de deuren sluiten. Afhalen en bezorgen blijft wel mogelijk voor restaurants. Door deze nieuwe maatregelen voelde de burgemeester van de gemeente Medemblik, Frank Streng, zich geroepen om de inwoners van de gemeente Medemblik toe te spreken. 
Mijn gevoel is dubbel. Het aantal besmettingen vraagt om strengere maatregelen. En we zullen die als gemeente opvolgen, zoals we dat steeds hebben gedaan. Tegelijkertijd voel ik mee met wat dit voor mensen betekent. In sociaal, fysiek, psychisch en financieel opzicht. Het valt niet mee om de moed er in te houden als het leven ingeperkt wordt.
Maar, hoe gek het ook klinkt, hoe moeilijker het wordt, hoe makkelijker we het voor elkaar moeten maken. Boos zijn is makkelijk voor jezelf maar voor de ander allesbehalve dat. Ik hoop dat we met respect voor ieders mening en begrip voor ieders situatie elkaar de vrijheid geven om regels te kunnen opvolgen. Voor ieders welzijn en veiligheid.” aldus burgemeester Frank Streng aan de inwoners van de gemeente Medemblik.