Omwonenden Streekweg Hoogkarspel willen snelheidsbeperkende maatregelen

HOOGKARSPEL – Een rechte weg, veel langzaam verkeer, en toch rijden sommige automobilisten als gekken over de Streekweg die door Hoogkarspel loopt tot grote ergernis van de omwonenden die dus ook graag snelheidsbeperkende maatregelen willen.
De Streekweg is een drukke weg waar langzaam, – en snelverkeer gebruik van maken, vooral in de ochtend en aan het einde van de middag wordt de Streekweg door scholieren gebruikt om naar school en weer naar huis te fietsen. Vaak niet volgens de regels door met zijn tweeën of zelfs met zijn drietjes naast elkaar te fietsen en zo obstakels vormen voor het snellere verkeer.
Dit verkeer passeert dan deze fietsende obstakels met snelheden die ruim boven de limiet van 50 km/u ligt om toch nog snel even de fietsers voorbij te kunnen en zo niet te hoeven wachten op de tegenligger(s).
Voor veel bewoners van de Streekweg is er maar 1 oplossing om de snelheid terug te brengen en dat is wegversmallingen maken, wegversmallingen waar maar 1 auto doorheen past, wel breed genoeg voor bussen en vrachtwagens, met een aparte strook voor de fietsers..
Het is volgens veel omwonenden wachten dat er doden vallen, zeker nu het later licht wordt en weer eerder donker wordt.  Een groep bewoners willen dan ook naar de gemeente toe gaan om te vragen of de Streekweg geen 30km/u weg kan worden of dat er meerdere wegversmallingen gaan komen.