Raadsvragen Hart voor Medemblik Laadpalen bij parkeerplaatsen

MEDEMBLIK – Hart voor Medemblik heeft berichten van omwonende ontvangen dat parkeerplaatsen worden omgebouwd naar parkeerplaatsen met laadpalen zonder dat zij hierover zijn geïnformeerd. Voor de gemiddelde Nederlander is elektrisch rijden compleet buiten bereik. En na een dag hard werken willen zij graag in de buurt parkeren. Het is dan ook wrang om te zien dat er twee parkeerplaatsen voor je huis vrij zijn die je niet mag gebruiken omdat je geen elektrische auto hebt.

Het gaat hier ook om gebieden waar al zeer een hoge parkeerdruk is. Hart voor Medemblik schrijft in haar vragen aan het college dat zij heel erg goed begrijpt dat automobilist met een elektrische auto graag hun auto willen opladen en daar heeft Hart voor Medemblik niks tegen. Waar zij wel moeite mee hebben is dat er laadpalen worden neergezet zonder overleg met de omwonenden en zonder zat de omwonenden überhaupt adequaat over geïnformeerd worden.

Commissielid Mark Hoogewerf van Hart voor Medemblik wil van het college weten welke afwegingen er worden gemaakt bij het plaatsen van laadpalen bij parkeerplaatsen, maar ook of het college kan beloven dat de gemeente in de toekomst ingrijpende verkeersmaatregelen zoals parkeerplaatsen ombouwen met laadpalen of het instellen van een parkeerverbod direct gecommuniceerd wordt met de direct omwonenden en dat deze groep dit niet uit de media moet vernemen.

Hoogewerf wil ook weten hoeveel parkeerplaatsen met laadpaal nu in de gemeente Medemblik zijn en hoeveel van deze parkeerplaatsen actief gebruikt worden en of dit verhouding met het feit dat een parkeerplaats niet gebruikt kan worden door andere omwonenden