Share

Coronapaspoort voor terras niet meer nodig, wel voor toiletbezoek

MEDEMBLIK – Minister de Jonge komt de Tweede Kamer tegemoet door niet langer te eisen dat je voor een bezoek aan een terras ook het coronapaspoort moet laten zien. Maar moet je naar het toilet dan is het wel weer verplicht om het coronapaspoort te laten zien. De Tweede Kamer wilde dat de Jonge terrassen vrijwaarde van het coronapaspoort en daar geeft de minister nu gehoor aan.

Afgelopen week ging een ruime meerderheid van de Tweede Kamer akkoord met de nieuwe coronamaatregelen die tot eind oktober zullen duren, begin november zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge wederom een persconferentie gaan houden waar dan mogelijk wordt bekend gemaakt dat het coronapaspoort niet langer nodig is en ook de andere maatregelen zullen worden opgeschort.

Het verplichte coronatoegangsbewijs gaan aankomend weekend in voor de horeca, theaters, bioscopen, festivals, evenementen, sportwedstrijden (alleen de professionele) en concerten. Het coronapaspoort hoef je niet te laten zien bij afhaalrestaurants.

Totaal aantal keren gelezen: 184 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 5 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen