Problemen met hoogwater op het IJsselmeer nog niet voorbij, Nieuwjaarsduik verplaatst

MEDEMBLIK – Vandaag is het peil van het IJsselmeerwater bijna 10 centimeter gezakt, Rijkswaterstaat kon vandaag flink wat water spuien naar de Waddenzee en ook zorgt de harde wind dat het water naar de Afsluitdijk wordt gestuwd.

‘Maar,’ zegt Rijkswaterstaat, “de aankomende dagen wordt er weer regen verwachten is het ook springtij en komt er veel water vanuit de IJssel het IJsselmeer in stromen waardoor de overlast van water nog wel even blijft.

Rijkswaterstaat denkt dat het 3 à 4 dagen gaat duren voor deze golf van water is afgevoerd naar de Waddenzee. Pas morgen bereikt de IJssel haar hoogste punt, daarna zal het dan langzaam aan gaan zakken.

Nieuwjaarsduik verplaatst

Het terrein van Bestevaer staat deels onder water. Roel Braaksma: “Het is niet veilig om hier te duiken, want het terrein is modderig. Met rennen naar het water kunnen de duikers zich blesseren.” De organisatie wijkt uit naar het strand naast de Zoete Zee. Volg de bordjes. 

Let OP!!: De Zoete Zee heeft een besloten feest en is niet toegankelijk voor de duikers of bezoekers! Ook geen toiletbezoek! Toiletten bij Bestevaer zijn wel open! Dat is een paar minuten lopen, dus ga op tijd!