Plan voor tientallen nieuwbouwwoningen Opperdoes nog lang niet zeker

OPPERDOES – De plannen voor grootschalige nieuwbouw in Opperdoes door een projectontwikkelaar is nog lang niet zeker. Er is nog maar bitter weinig bekend over de plannen, het aantal woningen dat de projectontwikkelaar wil bouwen is niet bekend en ook speelt het feit dat de provincie dit deel van Opperdoes als Bijzonder Provinciaal Landschap heeft aangewezen en dus beschermd gebied is.

Lees ook: Plan voor bouw tientallen nieuwbouwwoningen Opperdoes

Zodra de projectontwikkelaar de plannen gaat indienen bij de gemeente Medemblik zullen deze eerst worden voorgelegd aan de Overlegtafel die moet beoordelen of de plannen uitvoerbaar zijn. De gemeente Medemblik heeft wel aangegeven zo spoedig mogelijk contact te gaan opnemen met de initiatiefnemer van de plannen om zo meer informatie te krijgen over het plan en het daarna te laten beoordelen.

Zodra die met een positief advies komt zal Medemblik de provincie gaan proberen over te halen in te stemmen met de plannen. Mochten de plannen doorgaan dan zal de projectontwikkelaar 1 van de eisen van de gemeente Medemblik moet volgen, dat is dat er zeker 25% sociale huur, 25% goedkope koop woningen worden gebouwd.

Lees ook: Honderden nieuwbouw woningen in de planning binnen de gemeente Medemblik

Eén gedachte over “Plan voor tientallen nieuwbouwwoningen Opperdoes nog lang niet zeker

  1. Zelfde dus als in Abbekerk waar ook een BPL woningbouw tegenhoudt

Reacties zijn gesloten.