Pascal Redeker is niet de nieuwe ‘Hollandse Nieuwe’, maar als hij van iemand moest verliezen, dan van zijn vriend Robert van Hemert

MEDEMBLIK – Het was tot op de laatste seconde spannend wie het zou worden, Pascal of Robert van Hemert. Beiden waren de beste in de finale en beiden hadden net zoveel recht om de nieuwe ‘Hollandse Nieuwe’ te worden en daarmee een cd mogen maken en optreden met de Toppers tijdens hun show.

Maar gelukkig was Pascal voor hij begon aan deze show had al duizenden fans en is hij van noord tot zuid in Nederland, en zelfs daarbuiten, een bekende zanger. De oorspronkelijk uit Hem/Venhuizen komende zanger, zoon van een rasechte kroegbaas zag zijn carrière pas echt vaart maken toen hij op de donderdagavonden in de kroeg van de vader van Rene Froger begon te zingen.. Uiteindelijk ging het balletje verder rollen en kwamen de boekingen uit het hele land binnen, en zelfs uit het buitenland om Nederlandse vakantiegangers te vermaken.

Toen Pascal de kans kreeg om samen met 2 collega’s de pauze-act te gaan vormen tijdens de Toppers in de Arena nam hij die kans dan ook weer met beide handen aan en zong de sterren van de hemel. Het hek ging pas echt van de dam toen Pascal discotheek Escape in Amsterdam afhuurde om daar zijn show ‘Pascal and Friends’ te gaan houden. Een uitverkochte zaal vol met fans van Pascal Redeker zagen een keur van Nederlandse artiesten voorbij komen en hadden een zeer geslaagde avond.

Tot ineens daar de coronacrisis was, weg boekingen, thuiszitten, en nu? Pascal ging niet bij de pakken neerzitten en thuis achter de geraniums zitten, nee Pascal greep elke kans aan om te werken. Hoeveel baantjes hij heeft gehad tijdens de coronacrisis is niet bekend maar vermoedelijk zijn ze niet meer op 1 hand te tellen. Ook kreeg Pascal een fantastisch idee om toch nog de binding met zijn fans te blijven houden. Pascal kocht speciaal apparatuur om een ‘VrijMiBo’ te gaan maken. De Vrijdag Middag Borrel werd een daverend succes. Elke vrijdagmiddag konden zijn fans via de live stream die Pascal vanuit zijn studio op internet plaatste verzoekjes aanvragen en die zong hij dan. Keken erbij de eerste live uitzending een handvol fans, daarna ging het los en vonden elke vrijdag vele honderden de weg naar de VrijMiBo van Pascal Redeker..

Tekst loopt door onder de video

Toen SBS met het nieuwe programma kans greep hij weer zijn kans om mee te doen en zo in de na-coronaperiode zijn naam weer wat bekender te maken.. De eerste opnames begonnen al in april in zijn eigen huis in Medemblik om te eindigen in de studio waar hij samen met de overige finalisten liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Helaas voor Pascal moest hij Robert van Hemert voor laten gaan.

Pascal: “De eeuwige Joop Zoetemelk van de Nederlandse muziek industrie. Ik ben inderdaad geen nieuwe met mijn 37 jaar. Heb inderdaad, zoals de jury zei, de ArenA al eens gedaan. Maar ik had het verdorie zooo graag nog eens gedaan! Ik ben super trots dat ik het tot zo ver heb mogen schoppen. Ben gewoon 2e geworden! En als ik het dan van iemand moet verliezen, dan maar van mijn vriend Robert Van Hemert. Van harte gefeliciteerd vriend, verdiend gewonnen. Want jij bent wel de Hollandse Nieuwe!

Hieronder een moment opname van Pascal die samen met Jeroen van der Boom aan het zingen is