Weerbericht Medemblik: tropisch heet, dinsdag nog heter

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zonnig. Er is weinig wind, langs de noordkust staat een matige zuidenwind. Vanmiddag is het zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 27°C op de Wadden tot 35°C in het zuiden. Vanavond is het helder. Het blijft nog lang warm met in het midden en zuiden temperaturen boven 25°C. Er staat weinig wind. Komende nacht is het droog. De minima liggen rond 18°C, in grotere steden in het westen en zuiden komt de temperatuur niet onder 20°C. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige zuidoostenwind.

Morgenochtend is het zonnig. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige zuidoostenwind. Morgenmiddag is het zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 30°C op de Wadden tot lokaal 39°C in het zuiden. Er staat een matige zuidoostenwind. Morgenavond is er weinig bewolking. Het blijft nog lang warm met in het midden temperaturen van 25°C tot 30°C, in het zuiden van 30°C tot 33°C. Er staat een matige zuidoostenwind. (Bron: KNMI).

Hitte – Waarschuwingen voor Noord-Holland – Nederland

Aanhoudende hitte, maximum temperatuur rond 30°C, op dinsdag 30-37°C. Er is sprake van aanhoudende hitte. Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel.