Ouders PVO school in Hoorn starten petitie om de school open te houden, door solo-actie bestuurslid moet de school nu sluiten

HOORN – Alsof er een grote bom was ontploft, zo kwam bij de ouders en leerlingen van de PVO School in Hoorn het bericht binnen dat was besloten om de school te sluiten omdat de school als zwakjes zou zijn aangemerkt. Het vreemde is dat juist niet het lesgeven als zwakjes is beoordeeld maar de administratie die niet op orde zou zijn.

Afgelopen woensdagavond was er een bijeenkomst van ouders van leerlingen van de school, en na afloop deed 1 van de ouders zijn hart luchten tegen deze website. De ouder wil niet bij naam worden genoemd maar liet wel weten behoorlijk boos te zijn op deze bestuurslid die dit op mans heeft gehad.

De man vertelt dat zijn dochter op de PVO School zit en daar zeer goed onderwijs krijgt maar nu niet weet wat er gaat gebeuren. “Het is zo onterecht wat deze school wordt aangedaan, het onderwijs is door de inspectie goed bevonden maar door bureaucratisch idioterie de nek om wordt gedraaid.” vertelt de man.

Onderwijs is op voldoende beoordeeld alleen omdat school geen examen heeft worden andere indicatoren zwaarder beoordeeld, totaal is deze school wel als zwak beoordeeld door dat de administratieve lijstjes niet orde zouden zijn. Dit heeft niets met les geven te maken.want het les geven is wel als voldoende beoordeeld,” besluit de man. Tijdens deze bijeenkomst waren ruim 300 ouders aanwezig in Van der Valk..

De ouders zijn nu een online petitie gestart om de school toch open te houden.