Oude Zeug Wieringermeer straks in handen van Medembliks bedrijf, FishFlow Innovations neemt noordelijk deel over

OUDE ZEUG/MEDEMBLIK – FishFlow Innovations uit Medemblik is de enige serieuze gegadigde om het noordelijke deel van de Oude Zeug in de Wieringermeer over te nemen van de gemeente Hollands Kroon.

Woordvoerder Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon zegt hierover: ‘De gemeente heeft al sinds 2018 de intentie om haar havens te privatiseren, zo ook haven De Oude Zeug. De gemeente is eigenaar van het noordelijke deel van de haven. Meerdere partijen hebben afgelopen jaren interesse getoond. De gemeente verkoopt haar gronden in de haven tegen een marktconforme verkoopprijs, zodat partijen niet benadeeld of bevoordeeld worden. FishFlow Innovations is op dit moment de enige serieuze gegadigde. Voordat we tot verkoop overgaan, publiceren we ons voornemen tot verkoop.

Eventuele andere gegadigden kunnen zich dan nog melden. Het college spreekt de verwachting uit om de verkoop begin 2023 af te ronden. De haven blijft ook na verkoop beschikbaar voor bestaande gebruikers en als vluchthaven voor schepen bij calamiteiten op het IJsselmeer.

FishFlow Innovations uit Medemblik is een autoriteit op het gebied van visvriendelijke voorzieningen voor de passage en wering van vis en de producten van FishFlow Innovations gaan de hele wereld over.