Uitgelicht: You Medemblik Magazine, het proces van a tot z

MEDEMBLIK – Het heeft heel wat voeten in aarde, voordat You Medemblik Magazine op de mat ligt. Aangezien het blad geheel wordt bekostigd uit de advertentieopbrengsten is één van de doelstellingen het koppelen van consumenten aan bedrijven. Uiteraard probeert uitgever Peter Commandeur zoveel mogelijk mooie redactie te verzamelen of schrijft deze zelf.

Redactie en sales

Peter Commandeur vertelt tegen deze website: “Er wordt continu gezocht naar bedrijven die de productie op die manier mede mogelijk maken. Leuke bedrijven of instellingen, die bereid zijn om hun activiteiten, tegen betaling, te delen via het magazine. Voor non-profit instellingen is een aangepast tarief van toepassing. Daarnaast zijn er bedrijven die graag willen adverteren met een gewone advertentie en zodoende de kosten voor de overige redactie mogelijk maken. De redactie verzamelt alle teksten en foto’s, ook die van de columnisten. Eindredactrice Anouk Haakman leest alle redactie grondig door en corrigeert waar nodig de teksten.

Peter Commandeur, uitgever van het You Medemblik Magazine

Ontwerp en vormgeving

Vervolgens wordt alles samengesteld in de ontwerpafdeling en worden alle advertenties en commerciële redactie naar de bedrijven op proef gestuurd. Als al het drukwerk is voorbereid gaat het drukwerkbestand naar de drukker.

Drukproces

Peter Commandeur was aanwezig bij het drukproces in Meppel, waar de drukker van You Medemblik zich bevindt. In het vlogje dat hij hierover maakte is het proces goed te volgen. De volgende You medemblik komt eind december uit en als jij wilt dat jouw verhaal daarin wordt opgenomen, neem dan vóór 5 december contact op met de redactie via redactie@youmedemblik.nl of bel Peter op 0630-121236