Weerbericht Medemblik: bewolkt, vanmiddag toenemende kans op regen

MEDEMBLIK – Vanochtend is het eerst zwaar bewolkt en in het noorden valt eerst nog wat lichte regen of motregen. In de loop van de ochtend komt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het zuiden.

Vanmiddag schijnt in het noordoosten en oosten eerst de zon. In de loop van de middag raakt het van het zuidwesten uit weer overal bewolkt en trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. Later in de middag wordt het in Zeeland weer droog en klaart het op. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten, windkracht 5-6.

Vanavond trekt de regen in het noordoosten en oosten vrij snel het land uit en klaart het op veel plaatsen op. In de loop van de avond kunnen in de kustgebieden enkele buien ontstaan De wind wordt overal zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht trekken er enkele buien over het land, vooral langs de kust is daarbij kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend komen er eerst nog enkele buien voor maar geleidelijk wordt het droog en breekt af en toe de zon door. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.
Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en is het droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De wind draait naar zuid en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Morgenavond neemt de bewolking toe en gaat het in de tweede helft van de avond van het westen uit regenen. De wind waait uit het zuiden en is matig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)