Oplichtingsslachtoffer uit Medemblik opgenomen in psychiatrische instelling

MEDEMBLIK – Een vermeend slachtoffer uit Medemblik is nadat hij begin augustus 2020 werd opgelicht zo aangedaan dat hij moest worden opgenomen in een psychiatrische instelling. Dat bracht de officier van justitie dinsdag naar voren tijdens de behandeling van de strafzaak tegen de oud-inwoner van Medemblik de 21-jarige Nigel G. die tegenwoordig in Hoorn woont. G. wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer onder de naam ‘Niko’ zou hebben overtuigd om zijn pinpas en code af te geven. Daarmee zou worden geïnvesteerd in cryptovaluta. In plaats daarvan wisten de oplichters 5000 euro buit te maken. G. ontkende echter ook maar enige kennis van de vermeende oplichting te hebben.

G. moest niet alleen voor de oplichting voorkomen. Justitie verwijt hem acht verschillende feiten, waaronder poging tot zware mishandeling, vernieling, diefstal en heling. Zo zou hij in een trein zijn ex-vriendin zo hard hebben geslagen dat ze tegen de grond viel, en haar neus en oren begonnen te bloeden. Een deel daarvan zou hij hebben begaan terwijl hij uit voorlopige hechtenis was geschorst. De problematiek met de 21-jarige Horinees zou zelfs zo zwaar zijn dat de reclassering geen mogelijkheid meer ziet om hem verder te begeleiden. Werkstraffen en toezicht zouden in het verleden namelijk steeds zijn mislukt. Toch zei G. tijdens de behandeling een werkstraf te willen gaan doen zodat hij daarna op zoek kan naar een baan.

De officier van justitie dacht daar echter anders over. Hij eiste een gevangenisstraf van 8 maanden tegen de Horinees. Advocaat Ivo Rigter kwam tot een aanzienlijk lagere celstraf, omdat hij een deel van de feiten niet bewezen vond. Volgens de raadsman heeft G. met de 6 weken die hij in voorarrest gevangen heeft gezeten wel genoeg straf gehad. De Alkmaarse rechtbank doet op 20 september uitspraak in de strafzaak tegen Nigel G.

Eén gedachte over “Oplichtingsslachtoffer uit Medemblik opgenomen in psychiatrische instelling

Reacties zijn gesloten.