Gea Wolfswinkel op de longlist voor ‘Ida’s nagelaten dagen’, een boek over het overlijden van haar zus Ida.

MEDEMBLIK – “De vermelding op de longlist van De Bronzen Uil vervult mij natuurlijk met trots. Om mijn debuutroman “Ida’s nagelaten dagen” tussen de zeventig anderen te zien staan is echt ongelooflijk,” zegt Gea Wolfswinkel uit Medemblik over dat zij op de longlist voor De Bronzen Uil is geplaatst.

Dat mijn non-fictie roman voldoet aan de eisen om op deze prestigieuze lijst terecht te komen vind ik al een enorme eer. De Nederlandstalige debuutprijs voor debuterende auteurs uit de Lage Landen biedt een breed platform waardoor mijn non-fictie roman (nog meer) onder de aandacht wordt gebracht. En dat alleen al is natuurlijk fantastisch voor een debuterend auteur. Mijn debuutroman scoort in de recensies gemiddeld 4,5 ster van de vijf op allerlei gerenommeerde platforms.

Het boek Ida’s nagelaten dagen wordt goed ontvangen en is voor Gea Wolfswinkel een droom die uitkomt en daar komt nu deze vermelding op de longlist nog bij. “Daar durf je als debuterend auteur niet eens van te dromen en dan staat ineens jouw boek ertussen. 17 september maken ze de shortlist (van zes) bekend en ik wacht natuurlijk in spanning af of ik daar ook tussen zit. Maar zoals gezegd, ik vind de longlist al geweldig!,” aldus Gea Wolfswinkel.