Share

Geen veroordeling in zaak oplichting Medemblikker

MEDEMBLIK – De rechtbank in Alkmaar heeft de 21-jarige Nigel G. vrijgesproken van de vermeende betrokkenheid bij een oplichting van een slachtoffer uit Medemblik. De man zou zijn overtuigd door twee jongens om zijn bankpas af te geven, waarmee vervolgens in cryptovaluta zou worden geïnvesteerd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kon het niet anders dan dat G. zich had voorgesteld als Niko, en ’s avonds met de bankpas 5000 euro heeft opgenomen. De vermeende oplichting viel het slachtoffer uit Medemblik zo zwaar dat hij met psychische klachten in een kliniek moest worden opgenomen.

Lees ook: Oplichtingsslachtoffer uit Medemblik opgenomen in psychiatrische instelling

De Alkmaarse rechtbank dacht anders over de zaak. Volgens de rechters was er meer onderzoek nodig geweest om vast te stellen dat G. het geld heeft opgenomen.Nigel G. werd wel tot 16 weken waarvan 6 voorwaardelijk veroordeeld wegens het mishandelen van zijn vriendin en de heling van een gestolen scooter. Ook moet hij drie weken voorwaardelijke celstraf uit een eerdere veroordeling alsnog uitzitten.

Het OM ging ervan uit dat G. zich aan aanzienlijk meer strafbare feiten schuldig heeft gemaakt, en had tijdens de behandeling van zijn zaak 8 maanden gevangenis tegen G. geëist.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl