Open huis inloophuis Medemblik op wereldkankerdag op nieuwe locatie

MEDEMBLIK – Na 11 jaar en vanwege het opzeggen van het huurcontract aan de Oosterhaven door de verhuurder, moest inloophuis Medemblik op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden op de eerste etage aan de Breek 23,  gelegen aan het Overlekerkanaal. In deze buurt zitten diverse therapeuten en het inloophuis past hier prima bij. Achteraf is het inloophuis er alleen maar op vooruit gegaan.

Tom van der Wal zegt over de nieuwe locatie: “We beschikken nu over 135 m², alles is gelijkvloers en voorzien van een stoellift en invalidentoilet. Het gebouw beschikt over diverse ruimtes en hier kan men voor een-op-eengesprekken, creatieve activiteiten,  ontspanning en lotgenotencontacten prima terecht. Onze bestaande gasten zijn erg enthousiast over de lichte ruimte met veel ramen en een mooi uitzicht op o.a. Waterborg en de sluis naar de Westerhaven, met een fijne zithoek en mogelijkheden voor inloop, groepsbijeenkomsten. rouwverwerking voor naasten en samen eten voor alleenstaanden.

 De ruimte wordt gedeeld met de stichting Dalisay Recovery. Een stichting die zich inzet voor mensen (vaak jongeren) met een eetstoornis. Beide stichtingen zijn nauw aan elkaar verbonden.

Veilige haven en IPSO-Centra voor leven met en na kanker

Volgens van der Wal zijn deze beide stichtingen zijn voortaan ook te vinden onder de naam Veilige haven. “Zeker nu de zorg veel te wensen overlaat door bezuinigingen en lange wachttijden, bieden beiden een vangnet. Zelfregie en zelfherstel staat op 1. Wat kan je zelf? Leven naar je waarden. En hoe kan je het beste omgaan met je ziekte of aandoening? Ervaring heeft geleerd dat dit onze kracht is en dat daar ook winst uit te halen is. Bijna iedereen wordt overvallen door de kanker of een eetstoornis, maar hoe krijg je de juiste informatie om als patiënt een goede gesprekspartner te zijn voor je artsen en hulpverleners? En waar zijn deze te vinden?

Alle inloophuizen in Nederland zijn voortaan te vinden onder de noemer IPSO-Centra voor leven met en na kanker, zo ook het inloophuis Medemblik. Maar ook onder de bekende naam inloophuis Medemblik blijven we te vinden www.inloophuismedemblik.nl

 Graag laten we iedereen kennis maken met onze nieuwe locatie op zondag 4 februari van 11:00 tot 15:00 uur. We zijn al operationeel sinds 23 november en de bekende puntjes op de i zijn inmiddels afgerond. We laten u trots ons nieuwe onderkomen zien. De officiële opening volgt in maart.