Herstart van naasten bijeenkomsten inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK – De diagnose van een levensbedreigende ziekte is vaak de start van een nieuw, maar onzeker leven en daar zijn we niet altijd op voorbereid? Als naasten sta je er niet alleen voor, maar zo voelt het vaak wel. De aandacht gaat uit naar de zieke en van de naaste/mantelzorger wordt verwacht ‘dat die het wel redt’ Veel van hen accepteren vanzelfsprekend hun nieuwe rol, maar ervaren ook een stuk onmacht. ‘Hoe dan?’

De diagnose van een levensbedreigende ziekte heeft effect op eenieder uit de omgeving van de patiënt. Dit kan leiden tot overmatige bezorgdheid, maar ook tot negeren, of er voor weglopen. Wat mag er van je verwacht worden. Hoe creëer je als naasten/mantelzorger tijd en ruimte voor jezelf, en belangrijk tijd voor ontspanning. Hoe kun je een netwerk en hulptroepen mobiliseren?. Een goed begin is het halve werk en hulp vragen is niet verkeerd. Om als naasten ook goed voor jezelf te zorgen, is het aangaan van een gesprek met alle betrokkenen dan ook een goede start.

Welkom in de wereld van naasten en mantelzorgers. Inloophuis Medemblik helpt jullie graag op weg. Je ontmoet andere naasten/ mantelzorgers en leert weer van elkaar. Er is veel informatie aanwezig die je op weg kan helpen. En niet te vergeten tijd voor ontspanning en ‘er even tussenuit onder het genot van een kopje koffie of thee’. Op de ochtenden bespreken we over hoe je kunt handhaven, welke valkuilen er zijn. Hoe houd je jezelf staande en bewaak je je grenzen., ‘En niet onbelangrijk, waar kan ik hulp zoeken en/of hulp vragen’, ‘wat kan ik vertellen, wanneer en aan wie en hoe?’. Belangrijk is ook, wat kan de gemeente (WMO), zorgorganisaties, buurtzorg en vrijwilligers en artsen voor je betekenen. En welke hulp kun je daarvan verwachten (vaak meer dan je denkt). Als inloophuis bieden we een vangnet, en als steuntje in de rug. Onze vrijwilligers staan klaar om je te ontvangen. Je bent van harte welkom!

Wanneer? Elke 2e en 4e woensdagmorgen van de maand start de naasten/mantelzorger bijeenkomsten van 10:30 uur tot 12:30 uur. Eén keer per maand behandelen we een thema en de volgende keer staat open voor wat de groep graag wil. Uiteraard is er altijd ruimte voor vragen. Inloophuis Medemblik is voor de bewoners West-Friesland en Hollands Kroon. Adres:Oosterhaven 11 Medemblik Mail:info@inloophuismedemblik.nl  Bellen: tijdens kantooruren 0610227488.