Ook Hart voor Medemblik en de ChristenUnie willen opheldering over de Klamp Andijk

ANDIJK – Mark Hoogewerf van Hart voor Medemblik en Silva Visser van de ChristenUnie hebben naar aanleiding van het ingezonden stuk in De Andijker door ‘De Vrienden van De Klamp’ en de daarop volgende schriftelijke vragen van Els van den Bosch van het CDA extra vragen gesteld aan het college over de ontstane situatie met De Klamp.

Lees ook: CDA stelt vragen over afketsen sportcafé Andijk, ‘“Het gaat niet om wat je zegt maar om wat je doet”

Mark Hoogewerf zegt dat het essentieel is dat er helderheid komt over de besluiten die zijn genomen,” Wij willen weten hoe deze beslissingen tot stand zijn gekomen en waarom de gemeenschap nu opzij lijkt te worden geschoven,” waarop Silva Visser van de ChristenUnie aanvult door te stellen dat een dorp niet leeft van stenen alleen maar dat vooral de mensen zich erin moeten vereniging en dat daarom het sportcafé meer is dan enkel een horecagelegenheid, “het is ook een ontmoetingsplek, eentje die gekoesterd moet worden en ontwikkelen met visje en hart voor de gemeenschap.

Lees ook: Vertrekkende beheerder De Klamp in het zonnetje gezet

De beide raadsleden willen nu weten of het college kan toelichten waarom de voorkeur is gegeven aan de Sport BV voor het beheer van het Sportcafé De Klamp en niet aan de Vrienden van De Klamp ondanks hun actieve betrokkenheid en banden met de gemeenschap.

Maar ook in hoeverre de belangen van de lokale gemeenschap en de verenigingen in Andijk zijn meegewogen in de besluitvorming rondom de toekomst van het sportcafé. De beide raadsleden zien dan ook het liefst dat het besluit wordt teruggedraaid.