Ook dinsdag rijden er geen treinen, ‘zoek ander vervoer’

WEST-FRIESLAND – Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren ook dinsdag 30 augustus actie: de vierde dag van de aangekondigde estafettestaking. De acties zijn morgen gericht op Midden-Nederland. Door de impact van de staking kunnen er de hele dag geen NS treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam – Schiphol. Eurostar en Thalys rijden wel, overige internationale treinen rijden niet in Nederland. Ook de treinen van de regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda. De reisplanner wordt in de loop van de avond bijgewerkt.

Plan je reis | Stakingsregeling | NS International


Utrecht is een plek waar heel veel NS-medewerkers hun werkdag beginnen. Vanuit Utrecht rijden ze dan normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen, maar er werkt ook veel NS-personeel in Utrecht die dagelijks bezig zijn met de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstekende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland.

Eerdere stakingsdagen heeft de NS gedwongen zich tot het uiterste ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de aangekondigde staking van dinsdag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar de NS ziet geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden. De NS zegt te beseffen dat we een groot beroep doen op begrip en zelfredzaamheid van de reizigers

Treinen van en naar Schiphol          
NS spant zich in om Schiphol Airport bereikbaar te houden. Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag vier keer per uur bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport gebruik te maken van alternatief vervoer.