Ondanks de torenhoge energieprijzen gaat De Boet niet bezuinigen op de beleving voor de klant

HOOGWOUD – Met Halloween, Sinterklaas en de kerstdagen voor de deur gaan de mensen weer massaal richting De Boet voor hun inkopen. Uit het hele land komen ze naar Hoogwoud om zich te vergapen aan wat er dit jaar weer voor spectaculairs is neergezet door de werknemers van De Boet. Maar, zegt Jord Beers van De Boet: “We bezuinigen niet op de beleving voor de klant en in het tuincafé leggen we plaids neer voor de klanten.”

De Boet is in halloweenstemming

Bij veel tuincentra in Nederland wordt drastisch ingegrepen om maar energie te besparen. Personeel krijgt bodywarmers en warme jassen zodat de thermostaat enkele graden lager kan worden gezet, maar ook gaan veel exotische planten eruit zodat de kassen waar deze instaan een stukje kouder kunnen worden.

Jord Beers: “Om toch het energieverbruik in de hand te houden zetten wij de verlichting pas aan vlak voordat de klanten komen, maar ook gaat de verwarming een graadje lager. Daarnaast gaan wij flink investeren in zonne-energie en in warmtepompen om zo minder afhankelijk te zijn van aardgas. Ook heeft het personeel opdracht gekregen om goed op de deuren te letten om zo de warmte binnen te houden en de kou buiten te houden.”