Nog even en de Medemblikker kermis barst weer los, nu met speciale dag voor mensen met een beperking

MEDEMBLIK – De kermisexploitanten houden elk jaar, speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking, een middag als de kermis in de stad is.

Niet alleen cliënten van Leekerweide uit de gemeente Medemblik zijn vrijdag 29 juli welkom, maar ook jongens en meisjes met een lichte lichamelijk en/of verstandelijke beperking uit heel West-Friesland. Kom naar Medemblik en sta rond 13.30 uur bij café ‘t Zeepaardje, aan de Kaasmarkt, om je op te geven voor een gezellige middag.

Edwin de Vries van Stichting Behoud Nederlandse Kermissen en Gerard Oudejans, van café ‘t Zeepaardje, verzorgen deze jaarlijkse, onvergetelijke dag voor mensen met een beperking. Inmiddels jubileumeditie, want de mannen organiseren dit al vijftien jaar. Cliënten kijken al heel lang naar uit naar Medemblikker kermis. Het is een uitje voor hen. Een dag die ze niet snel vergeten.

Wie beperkt is en deze dag wil meemaken, kan zich inschrijven tussen 13.30 en 14.00 uur voor het café aan de Kaasmarkt. Ook Clown Willy is van de partij om met de deelnemers de kermis over te gaan en de attracties in te gaan. “Langzaam wordt de spanning opgebouwd en dan gaan we met zijn allen genieten van lekkers, gekkigheid en de kermisattracties! Want een groot aantal van de attracties zijn gratis voor alle deelnemers.”

Begeleiders van Leekerweide gaan mee om de cliënten te ondersteunen. Zij benoemd graag hoe goed verzorgd en gul de mensen van het Zeepaardje en kermisexploitanten zijn. De cliënten hebben weer veel zin om heen te gaan. Ze kijken altijd uit naar de Medemblikker kermis.

Dat de enthousiaste groep samen met de inwoners van Medemblik en omgeving geniet van de kermis, maakt deze middag nog mooier. De kermis in Medemblik verbindt mensen met elkaar. 

Beleef het mee!