Nieuwstraat Medemblik lijkt wel een vuilnisbelt, ‘zo heb ik wel 200 foto’s, zegt Cor Kist

Nieuwstraat Medemblik

MEDEMBLIK – Geen dag gaat er voorbij of je ziet Cor Kist met zijn scootmobiel en aanhanger door Medemblik rijden, met zijn prikker afval oprapend en zo Medemblik probeert schoon te maken en te houden. Maar dat hij er regelmatig moedeloos van wordt is heel goed te begrijpen.

Nieuwstraat net een vuilnisbelt

Zo ook weer vrijdagochtend ter hoogte van de Spar Supermarkt in de Nieuwstraat waar bij de afvalcontainers een grote hoeveelheid afval lag, kapotte vuilniszakken en kapotte flessen. De foto die Cor Kist er van maakte is niet uniek te noemen, nee, zegt Cor, ‘zo heb ik er wel 200′ allemaal foto’s van hopen afval.

Lees ook: Een aantal Medemblikkers verdient een pluim’ volgens Cor Kistemaker

Zonder Cor en zijn mede zwerfvuilrapers zou Medemblik er een stuk minder fraai uit zien, maar zolang anderen denken dat ze maar overal hun afval kunnen dumpen zal er niet veel gaan veranderen aan het straatbeeld. Een voorbijganger mopperde dat het wel op stad in het zuiden van Italië lijkt waar de maffia het voor het zeggen heeft en waar de inwoners gewoon hun afval op straat dumpen.

Lees ook: Medemblikker Cor Kistemaker raapt zwerfvuil om iets terug te doen voor de gemeente

Op de sociale media is de roep om harder optreden van de gemeente Medemblik duidelijk te horen. Meer en meer mensen zijn het beu dat Cor en zijn mede zwerfvuilrapers de straten schoonhouden en de gemeente nergens te zien is terwijl het juist wel hun taak is..

Foto: Cor Kist

Loading

One thought on “Nieuwstraat Medemblik lijkt wel een vuilnisbelt, ‘zo heb ik wel 200 foto’s, zegt Cor Kist

  1. Koomen 8 september 2023 at 09:40

    Afval van bottervolk

Comments are closed.