Nieuweweg Opperdoes blijft gemoederen bezighouden, roep om actie neemt toe

OPPERDOES – Afgelopen zaterdag was het weer eens goed mis op de Nieuweweg in Opperdoes toen een personenauto in botsing kwam met een andere auto waarbij één van de bestuurders gewond naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De Nieuweweg is al jaren het gesprek van de dag in Opperdoes, zwaar verkeer, zoals trekkers met aanhangers, rijden door het dorp, vaak met hoge snelheid, waardoor bij diverse huizen langs de Nieuweweg de kopjes van de tafel trillen.

Lees ook: Nieuweweg Opperdoes door toenemende parkeerdruk gevaarlijker voor langzaam verkeer geworden

De roep om van een groot deel van de Nieuweweg een 30 km/u weg te maken neemt daarom steeds verder toe maar ook zijn de voetgangers aan het gedrag van de bewoners van de Nieuweweg overlevert. Zo is het voetpad vrijwel niet meer begaanbaar door de geparkeerde auto’s, de afvalcontainers en zelfs is een stukje van het voetpad door een bewoner omgetoverd tot voortuin.

Een bewoners van de Nieuweweg is nu in de pen geklommen en wil weer de aandacht op de problemen met de Nieuweweg in Opperdoes vestigen, de bewoner wijst hierbij op de Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan waarin duidelijk staat dat bij lintbebouwing aan ten minste één zijde een trottoir moet zijn, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Dit is dus volgens de briefschrijver niet het geval bij de Nieuweweg in Opperdoes.

Lees ook: Hart voor Medemblik: ‘College neem rapport VVN, serieus, maak de Nieuweweg Opperdoes 30km/u’

De briefschrijver vraagt zich dan ook openlijk af waarom tijdens de asfalteringswerkzaamheden van afgelopen 2021 de weg niet direct als 30 km/u weg is ingericht. De briefschrijver laat duidelijk weten niet blij te zijn en zegt dan ook dat het duit op kortzichtig handelen met ‘ons’ belastinggeld.