Nieuw voetbalseizoen FC Medemblik gaat weer van start, eerst oefenen tegen o.a. RKEDO

MEDEMBLIK – FC Medemblik staat weer in de startblokken en dit seizoen staat het eerste team weer onder leiding van de oude/nieuwe trainer Volkert Jan Putting. Voor FC Medemblik staat het begin van het voetbalseizoen 2023/2024 in het teken van een mogelijke terugkeer naar de zaterdag. Binnenkort gaat de club de leden voorleggen om te stoppen op de zondag en enkel op de zaterdag te gaan voetballen.

Lees ook: Leden FC Medemblik moeten kiezen, voetballen op zaterdag of zondag

FC Medemblik zag met het vertrek van Niels Koster naar Hollandia een goalgetter vertrekken, maar met verdediger Devin de Winter een belangrijke speler het team komen versterken. De Medemblikker is niet onbekend met FC Medemblik waar hij als jeugdspeler werd ontdekt en niet veel later naar de jeugd van Hollandia vertrok en later bij Zouaven ging voetballen.

Oefenwedstrijden luiden start nieuwe competitie in

Getraind wordt er al een tijdje maar om weer echt spelritme te krijgen zal er geoefend moeten worden tegen andere ploegen. Zeker gezien FC Medemblik na de promotie naar de 2e klasse flinke tegenstand kan verwachten van uit de Zaanstreek, Flevo en Schagen United, de beide laatsten zijn net zoals FC Medemblik afgelopen seizoen ook gepromoveerd naar de tweede klasse.

Aankomende dinsdag 22 augustus speelt FC Medemblik thuis haar eerste oefenwedstrijd tegen RKEDO. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur. Zondag 27 augustus speelt FC Medemblik uit in Onderdijk tegen Strandvogels, deze wedstrijd start om 14:00 uur. v.v. Strandvogels kende afgelopen seizoen geen goed seizoen en degradeerde daarom ook naar de 4e klasse.

De speler van FC Medemblik 1 mogen vanaf 3 september dan echt aan de bak met de groepsfase van de districtsbeker. De competities starten vervolgens op 24 en 25 september.

Loading