5adfe4d9 cf81 4cf9 a6ad fed45842b4c3
Foto aangeleverd

Kunstwerk André Volten weer terug in Andijk

ANDIJK – Woensdag 17 augustus is het kunstwerk (Zonder titel) van André Volten herplaatst op de dijk van Andijk aan het IJsselmeer. Het kunstwerk staat in de buurt waar Volten is geboren en getogen. Beeldend kunstenaar André Volten (1925-2002) was een pionier van de geometrisch-abstracte beeldhouwkunst en behoort tot de belangrijkste kunstenaars van de generatie na 1945. Volten was voor velen een voorbeeld en zijn kwaliteit en betekenis kan nauwelijks worden overschat.

De Andijkse sculptuur was toe aan een grondig onderhoud. Op nogal wat plekken zaten roestblaren; bovendien was de kleur door de jaren heen ernstig verkleurd. Op initiatief van de Stichting André Volten heeft de gemeente Medemblik vorig jaar opdracht gegeven aan de Delftse firma Kunstwerk het beeld grondig te restaureren. Het resultaat is ernaar; het ziet er weer prachtig uit.

Tekst loopt door onder de foto

De foto’s laten aanschouwelijk zien dat het kunstwerk in een betekenisvolle verbinding relatie heeft met de strakke lijnen van het Noord-Hollandse landschap; tegelijkertijd is het een scharnier tussen het polderland en het IJsselmeer .De Stichting André Volten is de gemeente Medemblik erkentelijk dat ze deze restauratie mogelijk heeft gemaakt. Daarnaast is de stichting de firma Kunstwerk dankbaar voor de hoge kwaliteit die ze heeft geleverd. 

Loading