Leden FC Medemblik moeten kiezen, voetballen op zaterdag of zondag

FC Medemblik

MEDEMBLIK – Voor de fusie tussen MFC en DEK waren er al vele gesprekken gevoerd tussen beide besturen en vaak liep het stuk op wanneer er gevoetbald moest worden. De ene club speelde op de zondag en de andere op de zaterdag en geen van beiden wilden inschikken waarna de zoveelste onderhandelingen weer stukliepen. Door stug doorzetten van o.a. Hans Nipshagen werd er toch besloten om de Fusie Club (FC) Medemblik op te richten. DEK en MFC hielden op te bestaan en de voetbalvelden van DEK werd een nieuwe woonwijk in Medemblik

Nu heeft het bestuur van FC Medemblik besloten dat het spelen op de zondag ter discussie komt te staan. Een paar jaar geleden was er al een enquête gehouden onder de leden en daar kwam uit naar voren dat de Vrouwen 1 het liefst op zondag bleven voetballen terwijl de Heren 1 op de zaterdag spelen geen probleem vonden mits duidelijk zou worden op welk niveau er gespeeld zou gaan worden.

Open voor twee thuiswedstrijden per twee weken

FC Medemblik heeft te maken met stoppen van de op zondag spelende dames teams en ook de jeugdteams spelen niet meer op de zondag, het derde heren elftal heeft zelfs helemaal de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Dat maakt het voor FC Medemblik er lastig om de zondagen leuk te houden, zeker voor de vrijwilligers in de kantine. Ook komt de doorstroming van de jeugdelftallen naar de seniorenelftallen in gevaar, JO19-1 spelers van het afgelopen seizoen moeten doorstromen naar de senioren elftallen maar er is geen elftal meer te vinden voor deze spelers waardoor de meesten gestopt zijn.

De buitengewone algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op vrijdag 8 september in de kantine. Aanvang 20:00 uur.

Loading